PLA DE COMUNICACIÓ CEIP L’AMISTAT
- mireianaranjo5
- 20 feb 2021
- 3 Min. de lectura
La figura de Community Manager al nostre centre i exemple de projecte d’innovació
Des del CEIP L’Amistat treballem mitjançant la innovació amb l’ús de les TIC per a fomentar la motivació de l’alumnat i l’aprenentatge actiu i significatiu. És per això que s'organitzen diferents projectes per a les diferents àrees i etapes i considerem que és molt important donar a conèixer aquestes activitats i mostrar com treballem al nostre centre.

Compartim projectes
La coordinadora TIC de l’escola juntament amb un grup de professors i professores, són els encarregats i encarregades d’organitzar la informació i els continguts que es comparteixen a la nostra pàgina web i a les xarxes socials. El seu paper és projectar a l’exterior les formacions al professorat en recursos i metodologies amb l’ús de les TIC, les activitats i projectes que realitzem, així com el resultat d'aquests. Cada vegada que es realitza un projecte d’innovació, el encarregats i encarregades de cada nivell han de fer una notícia o article explicant què han fet i com han treballat. Com a ‘Community Manager’, la nostra coordinadora TIC s’encarrega de publicar a la web els treballs i activitats d’innovació que realitzem i gestiona els comentaris que es reben amb tal de millorar i intercanviar informació.
Espai de divulgació educativa
A les xarxes socials, es publiquen de la mateixa manera el projectes que fem i es segueixen altres comptes d’escoles o projectes educatius per a compartir el nostre treball i agafar noves idees. A banda d’això, al nostre compte de twitter @AmistatCeip compartim informació com les normes covid, la música de la setmana, articles recomanats, jocs de taula, recordatoris d’activitats i materials, informació d’extraescolars i una sèrie de escape rooms per a xiquets i xiquetes per a jugar el cap de setmana. Mitjançant aquest jocs podem treballar a qualsevol nivell educatiu dels xiquets i xiquetes de manera online i amb l’ajuda dels pares i mares. És una manera de gaudir aprenent en família i des de casa utilitzant diferents dispositius.
(Escape rooms de diferents nivells)
Tota la informació que es comparteix ha d’estar actualitzada i la finalitat és que tant alumnes, pares/mares i altres centres puguin descobrir les activitats que fem i amb quina metodologia treballem.
Projecte musical
L’últim projecte que hem realitzat i compartit a la nostra web ha sigut la gravació d’un podcast per part de la classe de 5é de primària. La idea d’aquesta activitat l’hem agafat del projecte col·laboratiu ‘Viaja con nosotr@s’ que consisteix en realitzar uns viatges per la ciutat per a que l’alumnat experimente de manera activa el que treballem a classe amb l’elaboració d’unes activitats.
(Blog del projecte col·laboratiu ‘Viaja con nosotr@s’)
Després de visitar el Palau de la Música i haver vist els diferents instruments, els i les alumnes han realitzat un podcast explicant els diferents tipus d’instruments i les diferents famílies a les que poden pertànyer. Ací trobareu la primera entrada del podcast:
Aquest és un exemple dels treballs que es realitzen i que la nostra Community Manager s’encarrega de compartir per a donar a conèixer el que fem al CEIP L’Amistat.
Com hem vist en aquest article, el CEIP L’Amistat es preocupa per innovar en l’elaboració de projectes mitjançant l’ús de tecnologies i metodologies adequades al seu ús. Com diu la professora universitària i investigadora Ana García-Valcarcel al seu llibre ‘Comunicar’,
Las tecnologías digitales ofrecen nuevas oportunidades para el aprendizaje en una sociedad cada vez más conectada, en la cual aprender a trabajar con otros y colaborar se convierte en una competencia trascendental.
A més, considerem que és molt important donar a conèixer el nostre treball i conèixer uns altres per a estar en un constant procés d’aprenentatge gràcies a les aportacions de noves idees i els consells de millora.
Comments